Digital Asset Management, kortweg DAM, wordt door organisaties steeds vaker ingezet ten behoeve van hun content management strategie. Omdat er door de klant tegenwoordig andere (en meer) eisen worden gesteld aan product content, verandert er een hoop en wordt een DAM systeem steeds aantrekkelijker als aanvulling op je PIM systeem.

Wat is een PIM systeem?

Een Product Information Management systeem helpt je om de productinformatie in je webshop en bijbehorende kanalen te verrijken, beheren en centraliseren. Vooral B2B webshops bevatten vaak erg veel producten met relatief uitgebreide productinformatie. Veelal wordt deze informatie nog handmatig, op verschillende plekken, door verschillende personen beheerd. Met een PIM systeem kun je alle informatie automatisch vanuit één centraal systeem beheren. Zo is je productinformatie altijd up to date en consistent op alle kanalen.

Wat is Digital Asset Management?

Waar je je bij Product Information Management bezighoudt met het beheren van de informatie van producten (denk aan prijzen, maten, materialen, ingrediënten, etc.), draait het bij Digital Asset Management om het beheren van al het beeldmateriaal rondom producten. Denk aan afbeeldingen, video’s, modellen en grafieken, documenten en presentaties. Het gaat om alle digitale bestanden rondom de producten die je verkoopt. Vandaag de dag willen klanten meer zien dan enkel een omschrijving en een afbeelding en dit vereist dus meer van de verkoper.

Waarom een DAM systeem?

Met een DAM systeem kun je alle digitale bestanden gemakkelijk opslaan, beheren, aanpassen en verspreiden. Bovendien heb je alles op één centrale plek, wat zorgt voor consistentie. Het vergroot de efficiëntie en het zorgt ervoor dat je beter kunt inspelen op de wensen van je klant. Nooit meer eindeloos zoeken naar de laatste versie van een productvideo, maar deze gewoon bij de hand hebben dankzij het werken met een DAM systeem.

Pimcore als DAM systeem

Hoe ideaal zou het zijn als je Product Information Management en Digital Asset Management kunt combineren? Pimcore is een PIM systeem dat niet alleen Product Information Management aanbiedt, maar onder andere ook Digital Asset Management. Met het Pimcore platform heb je dus alles in één. Pimcore is een open source systeem en dus gratis te gebruiken, ongeacht de grootte van je organisatie en het aantal producten dat je in beheer hebt. Het is een schaalbaar platform, waarmee je goed inzicht hebt in klantinformatie.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie