Een bedrijf runnen, is een hele taak en wil niet altijd lukken. Dat komt vaak omdat we het marketing deel niet optimaal benutten. Terwijl de promotie van je bedrijf juist meer klanten kan genereren. In deze blog vertel ik je hoe je jouw bedrijf aan de man kan brengen. Allerlei soorten van reclame maken en informatie delen, komen aan bod. Lees je mee?

Een plan voor je zaak

Een goed idee voor je begint met het promoten van producten en/of je bedrijf is het opstellen van een plan. Zo weet je precies welke acties je moet ondernemen. Maar daarnaast kan je in het plan ook opnemen welke resultaten die acties moeten opleveren. Zo kan je, als je eenmaal bezig bent, bijhouden of dit werkt en of je plan realistisch is of dat je iets aan moet passen. Daarnaast is het ook handig om dit plan erbij te houden wanneer je gaat praten met een externe partij. Daar zal ik later meer over vertellen.

Van mond tot mond

Een geweldige manier van reclame maken is de meest oude methode ooit, mond tot mondreclame. Dit is waarbij klanten elkaar vertellen over hun ervaring met jouw bedrijf en diens diensten of producten. In principe kan dit positief of negatief zijn maar als het positief is, is dat natuurlijk het meest gewenst. Mond tot mondreclame kan ook via internet en de reviews die men daarachter laat gaan. Houd dit dan ook goed in de gaten en maak verbeteringen waar die nodig zijn afgaande op de feedback van je klanten.

Promo voor producten

Onthoud ook dat ieder product een andere aanpak vergt. De ene manier van promotie werkt niet voor het ene product maar wel voor het andere. Dit heeft onder andere te maken met de functie van het product maar ook met de doelgroep, hoe je die aanspreekt en hoe je die überhaupt bereikt. Dat is voor een evenementenorganisatie heel anders dan voor een bedrijf dat rollators verkoopt, begrijp je.

Een tak op zich

Het is dus wel duidelijk dat promotie een hele afdeling op zich is. Het kan zomaar zo zijn dat je hier geen extra mankracht voor hebt of dit gewoon niet zelf wilt doen. Je kan gelukkig de online marketing uitbesteden. Ga in gesprek met een bedrijf zoals Blauwe Monsters en bespreek jouw wensen en mogelijkheden met dit online marketing bureau. Zij gaan vervolgens voor jou aan de slag en dat scheelt jou weer een hoop werk. Win-win!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie