Hoe kom je er achter of je ergens teveel voor betaalt? Dat is een lastige kwestie, want: hoe bepaal je een prijs. Vaak is de prijs die je ergens ziet de prijs die de aanbieder hanteert. En vaak zijn de aanbieders die het beste vindbaar zijn niet de beste aanbieders. Het is daarom lastig om te achterhalen of je ergens teveel voor betaalt. En omdat het zo lastig is hebben wij ons best gedaan om jou daarbij te helpen. Dit artikel helpt je bij het achterhalen of je teveel betaalt voor huidige kosten.

 

Vergelijken

Waarom is het zo dat je bij de een minder betaalt voor hetzelfde product dan bij de ander? Er zijn veel potentiële oorzaken hiervoor, maar het meest voor de hand liggende antwoord is concurrentie. Als bedrijven met elkaar gaan concurreren op prijs dan kunnen prijzen behoorlijk zakken. Neem bijvoorbeeld Amazon.nl en Bol.com, deze twee giganten nemen de strijd tegen elkaar op en de prijzen zakken naar beneden.

De prijzen van producten die je nieuwe gaat kopen, zoek je vaak nog wel op voordat je het product aanschaft. Maar er zijn ook producten die je in het verleden hebt aangeschaft, maar waar je nu nog steeds voor betaalt. Dit zijn voornamelijk abonnementen.

Anno 2020 is het abonnementen model enorm populair. De gemiddelde Nederlander heeft 7,6 abonnementen en het neemt jaarlijks toe. Stel nou dat alle abonnementen € 10 in prijs zakken door concurrentie; dan zou dat betekenen dat je € 76 per maand kunt besparen op je kosten.  Dat is een totaal van €912 euro per jaar; van dit bedrag zou je leuke gadgets kunnen kopen.

Een beruchte markt waar veel concurrentie is en prijzen flink verschuiven, is de markt van de internetabonnementen. Een simpele alles in 1 check kan inzicht geven in jouw situatie: betaal je teveel of zit je goed.

Combineren van abonnementen

Je ontkomt niet aan de abonnementen dus je kunt er maar beter het beste van maken. Het combineren van abonnementen is en goede tactiek om de prijzen omlaag te halen. Bijvoorbeeld je internet- en televisieabonnement afsluiten bij dezelfde provider als je mobiele abonnement kan maandelijks al flinke voordelen opleveren.

Vaak overstappen

Als je overstapt van abonnement kun je er vaak nog leuke prijzen of gadgets uit halen. Als je overstapt van energiemaatschappij dan krijg je meestal een welkom cadeau. Deze cadeautjes zijn vaak redelijk prijzig als je ze zelf zou aanschaffen.

Niet alleen energiemaatschappijen geven welkom cadeautjes, maar bijna alle abonnementen aanbieders doen dit. Dit is omdat ze weten dat als iemand klant is dat ze waarschijnlijk voor een langere tijd klant zullen blijven – en dus veel geld aan verdienen.

Omdat aanbieders van abonnementen veel geld betalen aan het genereren van leads; doen ze er ook veel aan om klanten te behouden. Dus als je niet wil overstappen, maar wel voordeel wil dan kun je altijd proberen om de aanbieder op te bellen en te zeggen dat je elders hetzelfde product tegen een voordeligere prijs hebt gezien. Vaak krijg zullen de aanbieders de prijs verlagen naar de prijs van het product dat je hebt gezien.

Er zijn dus veel manieren om er achter te komen of dat je teveel betaalt dus neem actie en check snel of jij teveel betaalt – en wie weet: misschien hou jij aan het einde van het jaar 912 euro over.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie