Mannen en mode, het lijkt niet altijd de perfecte match. Waar vrouwen graag een dag gaan shoppen, willen mannen het liefst zo kort mogelijk shoppen. De winkel in, sokken kopen, winkel weer uit. Snel weer naar huis. Het is natuurlijk een cliché maar wel een waar waarheid achter zit. Mannen kunnen urenlang puzzelen wat de beste televisie of computer is om te kopen, maar wanneer het gaat om stijlvolle kleding hebben ze geen idee. Dit betekent niet zozeer dat mannen niet stijlvol erbij willen lopen. Mannen zijn zich heel goed bewust dat stijlvolle kleding een positieve invloed kan hebben op hun zelfvertrouwen, professionele leven en romantische leven. Ze weten alleen vaak niet waar te beginnen met ‘modieus kleden’. Daarom bespreken we in dit artikel de mode essenties die elke man in zijn kledingkast moet hebben.

Goed passende kleding

Eigenlijk is een van de belangrijkste aspecten van stijlvol kleden, dat je kleding koopt die goed past. Veel mannen lopen rond in kleding die al dan wel niet te groot of te klein is. Een simpel T-shirt kan al heel stijlvol zijn als deze goed om je lichaam valt. Zorg er daarom voor dat je weet wat je maten zijn. Je kunt thuis met behulp van je partner of een keer bij een winkel al je maten precies laten opmeten. Op die manier weet je precies je maten en kun je kleding beter uitkiezen als je bijvoorbeeld online winkelt.

Gevarieerde kledingkast

Als volwassen man is het belangrijk dat je voor elke gelegenheid een goede outfit hebt. Je wilt dus niet in paniek raken wanneer je naar een ‘black tie’ event moet gaan. Kledingstijl wordt vaak geassocieerd met persoonlijkheid. Er is niks mis met verschillende kledingstijlen uitproberen en zelfs om gewoon regelmatig hele verschillende kledingstijlen te dragen. Een polo shirt dragen de ene dag en lekkere heren pantoffels en een badjas op de andere dag is geen probleem. Een stijlvolle badjas is eigenlijk nog best handig wanneer je bijvoorbeeld voor het eerst wakker wordt naast een nieuwe liefde.

Accesoires

Ook mannen hebben veel aan accessoires bij hun outfit. Stijlvolle herenkleding wordt pas echt iets bijzonders en persoonlijks wanneer je er accessoires aan toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een horloge, riem, ketting, armband of hoed. Een goed pak wordt ook afgemaakt met een pochet. Zoals de beroemde regisseur Guy Ritchie al eens aangaf, een pak is pas een persoonlijke outfit wanneer het een pochet heeft.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie