Online inkopen doen voor jouw bedrijf lijkt nu niet direct een persoonlijke aangelegenheid. Jouw computer "praat" met de computer van je B2B webshop en dat is het dan wel. Toch kan jouw B2B webshop voor een persoonlijke benadering zorgen. Door jouw bestellingen te analyseren en een B2B ecommerce portal te starten kan online shoppen toch een persoonlijke ervaring worden. Het grote voordeel van een B2B ecommerce portal is namelijk dat dit portal er voor jou is. Jij kunt hierin je bestellingen doen, je wensen uiten en je facturen inzien. Ook kun je hier je gegevens controleren en eventueel wijzigen. Er kan zelfs een online catalogus voor je gemaakt worden met daarin artikelen die voor jou relevant zijn.

Een B2B ecommerce portal is te koppelen

Voor de webshop B2B waarbij jij je inkopen doet, zijn ook belangrijke voordelen te noemen van een B2B ecommerce portal. Zo kunnen zij het boekhoudprogramma, de CRM en het voorraadbeheer direct koppelen. Zo kan de factuur er (naar jou) uit zodra de order, volledig automatisch, is verwerkt. Kan er een nieuwsbrief worden verstuurd en kan er een extra aanbieding met mooie korting gepersonaliseerd verstuurd worden.

Waarom moet het persoonlijk?

Een webshop B2B zorgt ervoor dat jij als klant producten krijgt te zien die voor jou interessant zijn. Dit kan gebaseerd worden op de producten die je in het verleden hebt besteld. Daarnaast zijn de prijzen die getoond worden alleen voor jou. Hoe meer je inkoopt hoe groter de staffelkorting kan worden. Doordat je een eigen portaal hebt binnen de webshop is het ook mogelijk om alvast vooruit te bestellen of juist herhaal aankopen in te stellen voor producten die je continue nodig hebt voor jouw bedrijf.

Een dagje groothandel hoeft niet meer

En dat scheelt je veel tijd. Zeker wanneer je ZZP-er bent of een eenmanszaak hebt. Doordat je niet naar de groothandel hoeft, hoef je ook geen andere mensen in te schakelen om een dagje op jouw toko te letten. Daar komt nog eens bij dat je bij een B2B webshop, net als bij iedere webshop, je spullen thuis of in je bedrijf bezorgd krijgt. Die service is natuurlijk grandioos!

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie