Iedereen krijgt er normaal gesproken wel mee te maken, wasjes draaien. Natuurlijk moet je kleding die je draagt schoon zijn en vlekken moeten verwijderd worden. Er zijn tal van wasmachines die dat doen, maar hoe zit het nu precies met wasmiddel? Je zult je afvragen waar het uit bestaat en waarom je kleding er zo schoon van wordt. In dit artikel alles over wasmiddelen.

 

De verschillende vormen van wasmiddelen

Als je in de winkel staat bij de schappen van wasmiddelen zal je opmerken dat je aardig wat om te kiezen hebt. Zo is er vloeibaar wasmiddel in vloeistoffen, gel en liquid caps. Maar ook heb je vaste wasmiddelen zoals poeder, tabletten en parels. Elk van deze wasmiddel hebben weer een ander soort samenstelling. In wasmiddelen voor witte was zit er meer bleekmiddel. Met de bonte wasmiddelen vind je meer kleurbeschermers. Wasmiddel voor de fijne was is een stuk milder en bevat helemaal geen bleekmiddel. Met wolwasmiddel kan je er van uitgaan dat het meer schuimt en daardoor de was minder beschadigt. Ook bevat wolwasmiddel geen enzymen, omdat deze natuurlijke wol en zijde aantasten. Je merkt het al, je hebt genoeg keuze en voor elk kledingstuk is er wel een wasmiddel te vinden.

 

Tips die goed te onthouden zijn omtrent wasmiddelen

Gebruik niet meer wasmiddel dan nodig is, want met teveel kan de wasmachine het middel niet uit de kleding spoelen. Dat zou kunnen betekenen dat als je de kleding gaat dragen er huidirritatie ontstaat, zoals jeuk of bultjes. Teveel wasmiddel zorgt er ook voor dat je vlekken op je kleding kunt krijgen en daarnaast is een grote hoeveelheid aan wasmiddel niet goed voor je wasmachine. Lees het etiket op de verpakking hoeveel wasmiddel je kunt gebruiken per wasbeurt.

 

Houdt wasmiddel weg van kinderen

De felle en speelse kleuren van wasmiddel, en ook wasverzachter, zijn extra aantrekkelijk voor kinderen. Als je liquid caps of wasmiddel tabletten gebruikt moet je extra opletten dat je kinderen het niet vastpakken en er mee gaan spelen. Het kan vervelende gevolgen hebben. Zet de verpakkingen dan ook veilig weg, waar kinderen niet bij kunnen komen. De fabrikant zelf zorgt meestal voor een verpakking die moeilijk te openen zijn voor kinderen. Om daaraan nog even toe te voegen is dat het sabbelen op kleding door kinderen niet gevaarlijk is. Het wasmiddel is door de wasmachine al uit de kleding gespoeld en restjes komen maar in hele lage concentratie voor. Dus wat dat betreft hiermee geen risico.

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie