Het is een bekende vraag op het moment dat je je jezelf aan een ander moet voorstellen: “wat zijn je hobby’s?”. Zelf liep ik altijd vast op die vraag, wat zijn eigenlijk mijn hobby’s? Waarom vragen mensen dat ook eigenlijk? Je wilt ook weer niet een standaard antwoord als “met vrienden wat leuks doen” geven. Ik denk dat veel mensen met hetzelfde probleem kampen. Hebben we dan geen hobby, of weten we niet wat onze hobby’s zijn? Zelf was ik vanaf jongs af aan al bezig met creatieve dingetjes. Zo vond ik het leuk om te tekenen, maakte in zelf kerstkaarten voor mijn familie en schreef ik verhalen. Meestal verdween de zin om hiermee bezig te zijn ook wel weer snel en ging ik weer verder naar een andere hobby. Eigenlijk kan ik iedereen wel aanraden om eens een creatieve hobby te beginnen, ook al vind je jezelf niet perse creatief.

 

Creatieve hobby’s

Wat moet je je nu voorstellen bij een creatieve hobby? Je kunt natuurlijk denken aan tekenen en schilderen. Ook kalligrafie kun je eens proberen. Hierbij ontwerp je mooie sierletters in verschillende stijlen die je voor allerlei dingen kunt gebruiken. Zelf heb ik geoefend met kalligrafie toen ik voor mijn bijbaan in de horeca het menu op een krijtbord moest schrijven. Wil je graag dingen maken, vraag je oma dan eens voor een korte cursus breien of haken. Ik weet zeker dat ze je het graag zal uitleggen! Vervolgens kun je bijvoorbeeld kleding maken of een leuke sjaal. Ben je liever digitaal bezig, dan kun je moodboards maken met allerlei leuke ideeën voor bijvoorbeeld de verbouwing van je slaapkamer. Anderen blij maken met jouw nieuwe creaties? Geef deze dan in papieren zakjes met een leuke verjaardagskaart als cadeau. Als je de smaak te pakken hebt kun je zelfs een eigen webshopje beginnen. Voor het versturen van je creaties kun je wel beter plastic zakjes of doosjes gebruiken.

 

Sieraden

Al lange tijd vind ik het leuk om zelf sieraden te maken. Gewoon, omdat het kan en omdat sieraden vaak veel te duur worden aangeboden. Je kunt er daarnaast alle kanten mee op. Omdat ik vaak complimenten kreeg over mijn sieraden, heb ik besloten om het verkopen van mijn sieraden eens uit te proberen. Voorzichtig startte ik een eigen webshop en heb ik nu de eerste paar oorbellen verkocht! Ik zit er aan te denken om de business uit te breiden als ik meer sieraden ga verkopen. Zo zie je maar, zelfs jouw creatieve hobby kan uitlopen tot een eigen bedrijfje, waarmee je dus van jouw hobby je werk maakt.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie