Fitness kan het andere "f"-woord zijn. Het is moeilijk, moeilijk en vereist persoonlijke discipline en dat is iets wat niet veel mensen tegenwoordig hebben. Fitness betekent niet dat je in een sportschool moet leven of niets anders moet eten dan salade. Dit artikel laat je een aantal eenvoudige manieren zien om fitness in je leven te integreren.

 

 1. Om je fitheid te maximaliseren bij het tillen van gewichten, moet je veel vlees eten. Vlees bevat veel eiwitten en andere voedingsstoffen die helpen bij de spiergroei. Mager vlees is het beste, terwijl kalkoenkip en vis ook goed voor je zijn. De aanbevolen portie is ongeveer 6 ons per dag.
   
 2. Neem een positieve mentale houding aan. Veel wordt gemaakt van de fysieke trainingen en het fitnessprogramma dat je volgt, maar als je hoofd er niet bij is, zal de rest van jullie dat niet zijn. Een goed fitnessprogramma begint en eindigt in de geest, dus als je een sterk, mager lichaam wilt, zorg er dan voor dat je mentale houding er eerst is.
   
 3. Naarmate je ouder wordt, is het noodzakelijk om zowel de hersenen als je lichaam te trainen om fit te blijven. Het spelen van woordspelletjes en geheugenoefeningen zal de geest verbeteren en dementie of andere geheugenziekten zoals de ziekte van Alzheimer voorkomen. Let bijvoorbeeld tijdens het lopen op vijf blauwe voorwerpen en probeer ze terug te halen als je weer thuis bent.
   
 4. Maak gebruik van een goede foam roller. Deze helpen ontzettend goed bij het herstellen na het sporten. Door het gebruik van een foam roller kan je jouw spieren sneller doen herstellen, heb je de volgende dag minder spierpijn en kan je dus sneller weer verder sporten.
   
 5. Voordat je je in het water stort en begint te zwemmen, moet je je lichaam, met je hoofd erbij, in en uit het water duiken. Adem in terwijl je aan de oppervlakte bent en adem uit terwijl je onder water bent. Dit geeft je de tijd om te acclimatiseren aan het water en je zult genieten van de voordelen van het zwemmen.
   
 6. Ga 's nachts met de kinderen mee voor een snel spelletje tag, verstoppertje of een ander fysiek actief spel. De tijd vliegt weg als je de problemen van de dag vergeet en de energie die de kinderen lijken uit te stralen. Die energie is pakkend! Gebruik hun speelsheid in je voordeel in je zoektocht om fit te worden.
   
 7. Plan vooruit voor je trainingsroutine. Als je bijvoorbeeld 's ochtends oefent, leg dan je kleren uit voordat je naar bed gaat. Als je 's middags naar de sportschool gaat, pak dan 's ochtends je tas in. Op deze manier, als het tijd is om te oefenen, ben je klaar om te gaan en heb je geen tijd om excuses te maken.

Tips om niet geblesseerd te raken

Om te voorkomen dat je rug tijdens de crunches geblesseerd raakt, moet je je voeten niet laten vasthouden. Door te voorkomen dat je voeten zich aanpassen, wordt je onderrug zwaarder belast, waardoor de kans op blessures sterk toeneemt. Het uitvoeren van crunches zonder voetsteunen helpt ook om je bewegingsbereik te vergroten, wat een geweldige bonus is voor andere trainingsmethoden.

Conclusie van dit blog

Fysiek fit zijn is een persoonlijke keuze. Het betekent niet dat je er als een bodybuilder moet uitzien of dat je proteïneshakes bij de liter moet slurpen. Zoals dit artikel al aangaf, zijn er een aantal geweldige, makkelijke en eenvoudige manieren waarop je dagelijks veel fitter en gezonder kunt zijn.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie