Ben je van plan om een toffe nieuwe drone te kopen? Dan ben je niet de enige. Drones worden steeds populairder en daardoor komt er ook steeds meer aanbod. Maar hoe kunt u nou de juiste drone voor u kiezen tussen al het aanbod? Wij gaan jou helpen met het kiezen van een drone met camera.

Inhoudsopgave

Als je ervoor kiest om een drone met camera te kiezen dan is het handig om rekening te houden met een aantal factoren. Al deze factoren zullen besproken worden in het artikel. Hieronder staan de onderwerpen opgesomd:

  • Kwaliteit van de camera;
  • Maximale vliegtijd;
  • Maximale afstand van de drone;
  • Vermogen;
  • Verzekeringen voor de drone.

Kwaliteit van de camera

Aangezien je ervoor hebt gekozen om een drone met een camera te kopen is het nodig om van tevoren vast te stellen wat het doeleinde van de drone gaat zijn. Als u mooie natuurshots wil maken, dan is het aan te raden om een hogere resolutie camera te kiezen. Als u ervoor kiest om de drones puur te gebruiken voor recreatieve doeleinde dan is er een minder hoge kwaliteit van de camera nodig.

Hoe dan ook; het is allemaal mogelijk anno 2020. Hieronder zijn de verschillende videoresolutie mogelijkheden van de drones opgesomd:

  • VGA 480P
  • HD ready 720P
  • Full HD 1080P
  • Ultra- 4k

Maximale vliegtijd

Ook deze factor is weer sterk afhankelijk van de doeleinden van je drone. Als je langere opnames wil maken voor bijvoorbeeld YouTube video’s dan heb een drone met een langere accuduur nodig, dan als je van plan bent om je huis en tuin te filmen.

Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar het is wel een factor waar je even goed aandacht te besteden: er is namelijk niets zo irritant dat je er achteraf achter komt dat je drone niet mee op vakantie kan omdat je maar 10 minuten vliegtijd hebt.

Maximale hoogte

Niet alle drones kunnen even hoog vliegen. Op het moment dat je hoger in de atmosfeer komt wordt de lucht ijler en dus minder lucht om ‘weg te duwen’ voor de drone. Hierdoor heeft een drone meer vermogen nodig naarmate hij hoger de lucht in gaat.

Als je van plan bent om shots van enorme hoogtes te maken vergeet dan niet dat de weg naar boven en naar beneden mee wordt genomen in de maximale vliegtijd. Om 5 kilometer te stijgen en te dalen ben je al gauw 5 tot 10 minuten mee bezig als het niet meer is.

Het vermogen

Dit is eigenlijk al vermeldt onder het kopje ‘maximale hoogte’, maar het is wel belangrijk om nog even te vermelden.

Het vermogen van een drone bepaalt hoe hard en hoe hoog een drone kan vliegen. Daarnaast is het gewicht van de drone ook een factor die mee moet worden genomen natuurlijk (hoe zwaarder de drone hoe meer kracht er nodig is om hem te laten vliegen).

Verzekering voor de drone

Als je besluit om een (dure) drone aan te schaffen kan het handig zijn om de drone te laten verzekeren. Het zou enorm zonde zijn als je je nieuwe drone kwijt raakt en daarmee ook al je geïnvesteerde geld.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie