Wij Nederlanders staan internationaal bekend als gierige krenten. Of althans dat is het stereotype dat wordt geschetst. Maar zijn wij echt zo gierig of zijn wij gewoon verstandig? Verstandig met je geld omgaan is een essentiële vaardigheid die je nodig hebt als je een beetje royaal wil leven. Als je een gat in je hand hebt dan kan dat erge gevolgen hebben. Dit artikel geeft tips die je helpen bij het verstandig omgaan met je geld.

Gebruik het internet

Een van de voordelen van internet is dat het de consument een stuk kritischer heeft gemaakt. En doordat de consument kritischer is geworden, zijn er bedrijven die hierop inspelen. Er bestaan tegenwoordig een hoop online vergelijkingswebsites die jou als consument helpen bij je keuzeproces. Bijvoorbeeld het online vergelijken van internet en televisie: de diensten en snelheden die veel providers bieden zijn praktisch hetzelfde, maar de prijzen verschillen.

Dankzij de online vergelijkwebsites kun jij als kritische consument aanbieders met elkaar vergelijk in een handig overzicht. Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd. Een echte win-win en een goede tip voor het verstandig omgaan met geld.

Meer dan alleen vergelijken

Tegenwoordig weten we allemaal dat prijs niet de belangrijkste factor is voor het aanschaffen van nieuwe producten: kwaliteit is net zo belangrijk. Met alle AliExpress meuk dat het land in komt, merk je het verschil pas echt. Het aanschaffen van gadgets wordt daardoor ook steeds lastiger, want kleine retailers kopen hun producten vaak ook in China – en het liefst voor zo goedkoop mogelijk.

Doordat er zoveel en zo goedkoop mogelijk geïmporteerd wordt, zie je door de bomen het bos niet meer. Vandaar dat we bij fysieke producten niet alleen moeten vergelijken op prijs, maar ook op duurzaamheid. Want als een product 30 euro kost, maar na 2 maanden kapot is; dan is het een stuk duurder in verhouding dan een product van 300 euro die 5 jaar mee gaat.

Het lezen van reviews is vaak een goede manier om te achterhalen of de kwaliteit voldoende is. Als een website te weinig reviews heeft voor een product dat zeer afhankelijk is van de kwaliteit dan is het aan te raden om het product niet te kopen.

Koop onderdelen en kijk handleidingen

De titel zegt het eigenlijk al. Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om op YouTube een tutorial op te zoeken van hoe je iets maakt. Als je gadgets of andere apparatuur kapot gaat, probeer het dan zelf te repareren.

Het aanschaffen van onderdelen is een kwestie van 10 minuten werk. Vervolgens kun je zelf een beetje gaan sleutelen. Voor belangrijke objecten zoals een auto, is het niet aan te raden om zelf te sleutelen op basis van een YouTube filmpje, maar een kapotte drone maken is nog best leuk  — al helemaal als het lukt!

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen: vergelijk al je abonnementen, controleer de kwaliteit van de producten (door het lezen van reviews) en koop zelf onderdelen en maak producten zelf. In veel gevallen bespaart het niet alleen geld, maar is het ook nog eens leuk

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie