Bijna iedereen heeft wel één of meerdere sporten waarvan je niets wil missen. Of het nu voetval, formule 1 of atletiek is, en of het nu gaat om de wedstrijden zelf of achtergrond informatie; je wilt er alles over weten. Op internet en tv zijn er gelukkig diverse mogelijkheden om niets van jouw favoriete sport te hoeven missen. Ook als het een sport betreft die relatief minder groot is in Nederland.

Populaire sporten volgen op internet en tv

Eigenlijk is er ieder weekend wel op de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) sport te zien. In de winter kan je volop het schaatsen volgen en nu het voorjaar is worden de voorjaarsklassiekers van het wielrennen weer vertoond. Je kan op internet en tv de wedstrijden en de nabeschouwingen direct volgen. Een klein nadeel is dat de NPO voornamelijk de meest populaire sporten op internet en tv vertoont. Hiermee stellen ze een groot gedeelte van de Nederlanders natuurlijk tevreden, maar als bijvoorbeeld rugby of cricket jouw lievelingssport is zal je weinig hiervan via de NPO op internet en tv terugvinden. Gelukkig zijn er steeds meer sportzenders op de markt.

Betaalde sportzenders met themakanalen

Naast de bekende gratis tv-zenders is er een steeds groter scala aan betaalde sportzenders beschikbaar. Nu zal je misschien denken dat op deze zenders ook voornamelijk de populaire sporten uitgezonden worden, maar dit is niet het geval. Steeds meer aanbieders van sportzenders op internet en tv bieden zogenaamde “themakanalen” aan. Op een themakanaal staat 1 specifieke sport in de schijnwerper, bijvoorbeeld voetbal, golf of formule 1. Je kan dan de hele dag genieten van alles wat met deze sporten te maken heeft op het desbetreffende themakanaal op internet en tv.

Een relatief kleine sport volgen

Met de komst van internet is ook de mogelijkheid om minder grote sporten toch te volgen steeds eenvoudiger. Voor iedere sport is er wel een webpagina te vinden en op youtube kan je in veel gevallen zelfs een livestream volgen. Zo ben je niet afhankelijk meer van een sportzender op internet en tv, maar kan je helemaal zelf uitzoeken wat je kijkt en wanneer. Doordat steeds meer televisies ook een internetverbinding bevatten kan je internet en tv eenvoudig koppelen. Een cricketwedstrijd in India of een etappe van de Volvo ocean race kan je op deze manier gewoon thuis op de bank volgen via de internetverbinding in je televisie.

Categories: Blog