De wereld van videokaarten verandert ontzettend snel. De ene maand wordt er eentje weer uitgeroepen tot de beste, de volgende maand is het weer een andere. Welke videokaarten zijn op het moment goedkoop? Welke hebben de beste specs voor hun prijs? En welke zijn het allerbeste? Dat heb ik voor je uitgezocht. In deze blog staat een beste goedkope videokaart, eentje met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, en eentje voor de allerbeste specs. Let wel dat deze blog voornamelijk gericht is aan de gamers onder ons.

De budget optie van de videokaarten

De ASUS Geforce GTX 1050 Ti Strix 4GB is het allergoedkoopste voor wie nog wil kunnen gamen op 1080p resolutie. Het enige is dat je een pcie-connector nodig hebt. Echter is de videokaart zo goedkoop dat dat niet uitmaakt, hij kost maar 200 euro! Er wordt van deze videokaart gezegd dat hij heel stil is en geen extra koeling nodig heeft. Er zijn echter nog andere kaarten binnen deze prijsmarge die geen pcie-connector nodig hebt, maar dit is de beste. Je kunt ook nog goedkoper gaan, maar dan is de kwaliteit niet altijd te waarborgen en krijg je vaak FPS lag bij je games.

Prijs-kwaliteit verhouding

De volgende videokaart is er eentje met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Ook dit is er gek genoeg weer eentje van ASUS. De GeForce GTX 1060 Dual OC 3 GB. Met een prijs van 250 euro is deze ietsje duurder dan de bovenstaande, maar hij maakt het goed door ook meer bang voor je buck te geven. Je kunt op 1080p je instellingen meer opschroeven dan bij de kaart hierboven. Echter als je op hogere resoluties gaat spelen kun je wel eens problemen krijgen, daar is deze kaart niet goed voor. Ook deze videokaart is stil.

De allerbeste

We hebben het nu natuurlijk over gamen op een 4K scherm. Dat is de MSI videokaart GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio. Een hele mondvol maar daar krijg je ook wat voor. Met een prijs van 900 euro moet je zeker weten of je deze investering gaat wagen. Maar o wat is hij snel! Stel je voor dat je je allerzwaarste triple A game met de hoogste instellingen kunt spelen op een 4K scherm. Dat is toch mooi. Op het gebied van videokaarten is dit de koning. Hij gaat ook lang mee, dus misschien is hij de prijs wel waard. Waarom zou je minderen op een videokaart als je ook het beste kunt krijgen?

Categories: Blog