Als je zwanger bent is er niets leuker dan kinderkleding kopen! Er is zoveel keuze en het is lastig om niet teveel te kopen.  Je wil je kleintje natuurlijk er mooi uit laten zien, maar weet daarbij ook dat er waarschijnlijk veel geknoeid en gemorst gaat worden. Ga je dan voor goedkope kleding of liever voor iets wat duurzaam is en langer meegaat? Als je op zoek bent naar kwalitatieve kleding die meegaat na meerdere keren wassen en er ook nog leuk uitziet: Dan raad ik de kleding van Petit Bateau aan!

Kwalitatief beter

Toen ik op zoek ging naar kleding voor mijn kleine meid heb ik eerst op het internet een aantal forums afgestruind om ervaringen van andere moeders te lezen. Ik ben namelijk zo een type die graag iets doordachts doe, om impulsaankopen te vermijden. Veel moeders klaagden over de kwaliteit van de rompertjes van de bekende Nederlandse merken. Ik merkte op dat Petit Bateau vaak in 1 adem genoemd werd met een goede kwaliteit. Ik heb de proef op de som genomen en een aantal rompertjes van Petit Bateau gekocht om ze uit te proberen.

Houd rekening met de maat

Het is ontzettend bevallen, na meerdere keren heet wassen, bleef de kwaliteit goed. Doordat het een Frans merk is, moet je wel opletten op de maat. Petit Bateau valt vaak kleiner uit dan Nederlandse merken, omdat Nederlandse kinderen vaak groter zijn. Koop daarom een maatje groter, dan weet je zeker dat je goed zit!

Duurzaamheid

Het mooie aan dit Petit Bateau is dat duurzaamheid bij hen voorop staat.  Zo gebruiken ze alleen kwaliteitsstoffen, die vaak ook een keurmerk hebben, zoals duurzaam katoen. Het is toch fijn om te weten dat je ook een beetje bijdraagt aan het milieu. Dan betaal je misschien iets meer, maar heb je betere kwaliteit en ben je ook nog goed bezig. Een win-win situatie dus!

Stijl

Petit Bateau is beroemd geworden om zijn streepjes. De kleding met streepjes was altijd al in de mode in Frankrijk, maar heeft uiteindelijk de hele wereld veroverd. Het leuke aan deze kleding is toch dat je kleintje er ontzettend leuk uit ziet. Zo kan je kleine mannetje stoer rondlopen in een klassieke streepjestrui en je dochter en ontzettend lief uitzien in een tutu! Het leuke is dat Petit Bateau ook rekening houdt met het weer. Je kan hele leuke regenkleding zoals een poncho kopen. Iets wat ik bij de Nederlandse kinderkledingmerken toch mis.

Categories: Blog