Een half jaar geleden twijfelde ik over de veiligheid van mijn huis. Ik deed een online test en die vertelde mij dat mijn beveiligingssysteem niet up to date was en mijn huis niet voldoende beveiligde in deze tijd. Dus ik ging op zoek naar een manier om mijn beveiliging te upgraden. Uiteindelijk kwam ik uit bij de mistgenerator.

Mistgenerator als upgrade

Online kwam ik al snel terecht bij een beveiligingssysteem genaamd een mistgenerator. Dit systeem blaast mist de ruimte in bij activatie door inbrekers. Door deze mist ontstaat er een gebrekkig zicht van slechts 30 centimeter wat de inbrekers zal afschrikken. Daarnaast maakt dit beveiligingssysteem de kans dat inbrekers spullen meenemen ook een stuk kleiner, ze kunnen geen hand voor ogen zien. Ook erg belangrijk: de mist is niet schadelijk voor je gezondheid of je meubilair. Na activatie van de mistgenerator lucht je de ruimte om de mist te laten verdwijnen. Dit klonk als een perfecte toevoeging aan de huidige beveiliging van mijn huis!

Via de website van Cobra fog heb ik een mistgenerator besteld op basis van hun advies. Dit is uiteindelijk de Cobra Medio Mistgenerator geworden die geschikt is voor woningen en zelfs voor winkels. Mijn eerste indruk was dat het een compacte mistgenerator is die qua formaat prima past in de ruimte die ik hiervoor gereserveerd had.

Inbraakpoging vermeden

Na installatie van de generator voelde ik mij heel veilig, niemand die mijn huis meer in zou komen! De mistgeneratoren zijn berucht onder inbrekers, dus de gedachte dat zij mijn huis liever voorbij lopen stelde mij al gerust. Ik woon in een omgeving die niet erg veel te maken heeft met inbrekers, maar zo nu en dan laten bekenden mij weten dat zij onbekende mensen verdacht vaak langs hun huis zien lopen.

En enkele weken geleden was dat ook bij mij het geval. Ik werd ’s nachts wakker van het ingooien van een raam. Ik zat rechtop in bed, maar durfde niet mijn kamer te verlaten om deze inbreker op heterdaad te betrappen. Na enkele seconden hoorde ik dat mijn mistgenerator geactiveerd werd. Ik woon in een loft en mijn slaapkamer zit vlak naast de plek waar de generator geïnstalleerd is. Direct bij activatie van de generator hoorde ik het apparaat de mist de ruimte inblazen. Na enig gescheld van de inbreker hoorde ik gestommel en het een en al omvallen, de inbreker verliet mijn huis.

De mistgenerator heeft ervoor gezorgd dat er alleen een ruit ingegooid werd, maar verder niets is gestolen.

Categories: Blog