De 21ste eeuw kenmerkt zich als een periode vol interessante, spannende en uitdagende ontwikkelingen. De mens bewijst dat hij van nature innovatief is. Een voorbeeld van zo’n unieke trend is te vinden in de wereld van preventie en beveiliging: mistbeveiliging. Deze nieuwe vorm van beveiligen bestaat nog niet zo gek lang en vergaart steevast meer aandacht. Net zoals het internet is de beveiligingsbranche ook altijd in motion. Vandaar dat hier alle antwoorden gegeven zullen worden op uw vragen omtrent mistbeveiliging.

Hoe gaat mistbeveiliging in zijn werk?

De eerste vraag is niet zo verrassend. Voordat we dieper ingaan op mistbeveiliging, moeten we uiteraard wel toelichten wat het precies is voor degenen onder ons die dat nog niet weten. Mistbeveiliging is, heel kort door de bocht, een vorm van beveiligen door mist. Als u deze vorm van beveiliging zou willen plaatsen in uw woning of bedrijfspand, moet u speciale apparaten aansluiten op een bestaand alarmsysteem. Dit zijn mistgeneratoren. Zodra het alarm geactiveerd wordt door de inbreker, treden deze apparaten ook in werking.

Als de mistgeneratoren aanslaan, dan zal de ruimte binnen een paar tellen zich vullen met een dikke laag mist. De mist is speciaal ontwikkeld zodat niets meer zichtbaar is. De criminelen zien met andere woorden helemaal geen hand voor ogen meer. De mistlaag is ondoordringbaar. Hierdoor is mistbeveiliging ook zo effectief. Als een inbreker niets kan zien, kan hij moeilijk iets stelen. De ondoordringbare laag mist voorkomt dat uw dierbare bezittingen worden meegenomen door de criminelen.

Is mistbeveiliging veilig?

Het korte antwoord is: ja, mistbeveiliging is zeker veilig. De laag mist die wordt geproduceerd is goedgekeurd door de Europese Unie. Mistbeveiliging maakt gebruik van een onschadelijke soort mist. Dit houdt in dat de laag ondoordringbare mist op geen enkele manier schadelijk is voor mens of dier. Bovendien laat de mist die de apparaten uitstoten geen sporen achter. Hierdoor blijven uw spullen onaangetast. Dit geldt ook voor voedingswaren. Het feit dat de mist geen sporen achterlaat, maakt mistbeveiliging tevens erg geschikt voor bedrijven die werken met voedsel. Het eten blijft namelijk goed, zelfs als de mistgeneratoren zijn geactiveerd.

Ben ik veel geld kwijt voor mistbeveiliging?

Niets is gratis. Uiteraard moet u de mistgeneratoren aanschaffen voordat u deze kunt monteren aan een bestaand alarmsysteem. Een groot voordeel van deze nieuwe vorm van beveiliging is dat de apparaten gemakkelijk te verhuizen zijn. Verandert u van pand of wilt u een andere ruimte beveiligen? U kunt simpelweg de mistgeneratoren loskoppelen en verplaatsen, dat is geen enkel probleem. Dit nieuwe systeem is in eerste instantie een investering, maar na aanschaf haalt u al gauw uw voordeel eruit. Zo gaan de vulsystemen lang mee en zijn deze betaalbaar om weer te vervangen als ze leeg zijn. Ideaal voor ieder gebouw!

Categories: Blog