Vind jij het net als ik ook zo fijn om te toeren met de auto als je op vakantie bent? Alleen zijn die landen als Frankrijk en dergelijke wel een beetje op nu. Alle hoekjes zul je vast al gezien hebben als je graag met de auto gaat. Je kunt er echter ook voor kiezen om wat verder weg te gaan, en dan daar een auto te huren. Bijvoorbeeld Griekenland. Je zult eerst naar Griekenland moeten vliegen. Als je eenmaal daar bent kun je heel makkelijk een auto huren. Dat is namelijk de beste manier om te reizen door het vasteland van Griekenland! Het ligt allemaal niet zo heel ver uit elkaar, en er is veel moois te zien.

Athene

Dit is waar je reis begint, want hier zal je vliegtuig naartoe gaan. In Athene kun je makkelijk een auto huren voor je verdere reis. Begin echter eerst eens met de stad verkennen. Er zijn allerlei leuke marktjes en winkeltjes om te bezoeken. Ook ligt er nog een deel eeuwenoude ruïnes uit de Klassieke Oudheid van Griekenland, verzaaid door de stad heen. Verder kun je bovenop het stukje berg bij Athene de Akropolis bezoeken. Ook liggen er in de stad prachtige musea met oude voorwerpen van een tijd ver terug. Athene is wel het drukste stukje Griekenland, dus als je niet zo van stad en drukte houdt kun je beter gauw er uit gaan.

Marathon

Dit plaatsje ligt op een uur rijden van Athene. De naam zegt het al: in Marathon is de marathon uitgevonden, de 42 kilometer lange afstandsren. Deze sport is verbonden aan de slag bij het plaatsje, die maar liefst 490 jaar voor Christus plaatsvond. Een Griekse boodschapper moest toen rennen van Marathon naar Athene, een afstand van 42 kilometer, om aan te geven dat de slag was gewonnen. Hij viel dood neer. Of het verhaal daadwerkelijk klopt weet niemand, maar het is wel een mooi oorsprongverhaal. Ook Marathon is bezaaid met de mooiste tempels, net als de rest van Griekenland.

Delfi: laatste stop van Griekenland

Delfi ligt in de bergen, vlakbij de kust van Griekenland. Het zal je laatste bezoekje zijn, na een rit van 2 uur 20 minuten vanaf Marathon. Delfi staat bekend als het orakel van het oude Griekenland. De tempels liggen op de berg, dus je zult vrij steil omhoog moeten lopen. Dat ziet er ontzettend tof uit, maar zorg dus wel dat je genoeg water bij je hebt om de wandeling naar boven te maken.

Categories: Blog