Dakkapellen geven je huis de sfeer die het nodig heeft

Als je denkt aan spelende kinderen en gezellige huizen, dan denk je ook aan een dakkapel. Combineer je mooie nieuwe dakkapel gelijk ook met nieuwe kunststof kozijnen voor de killer-look van stijlvol maar toch klassiek. Beiden zijn ook warmte-isolerend en geluid-isolerend. Comfortabeler dan je ooit zou willen.

De voordelen van een dakkapel

Stoot jij ook altijd je hoofd in je zolderkamer? Verander die vervelende schuine daklijn in een rechte open ruimte, een ruime zolderkamer komt ervoor in de plaats. De vloer onder het dak (dat eerst schuin was) kan nu benut worden voor allerlei activiteiten, in plaats van lege ruimte waar niemand kan staan. Daarnaast creëer je veel lichtinval. Dakkapellen zijn makkelijk schoon te maken en onderhoudsarm. Je huis wordt er zo veel groter van, en ook hoef je je niet te schamen als er gasten langs komen: laat ze gerust je zolderkamer zien. Natuurlijk kan zo’n erker ook in een andere ruimte van je huis, je bent niet gebonden aan je zolderkamer. Ook een kinderkamer, of je eigen slaapkamer kan hiervan profiteren. Denk ook aan je studeerkamer, badkamer, of hobbykamer. Je kunt het zo gek niet bedenken: dakkapellen maken je dromen van ruimte en licht een waarheid.

Dakkapel met een balkenplafond

Je kunt kiezen voor een dakkapel met een plafond van balken. Een balkenplafond geeft je dakkapel een stoer, robuust en warm uiterlijk, maar het heeft ook nog andere voordelen. Zo is het dak een stuk stiller als het gaat om weersomstandigheden zoals regen, wind, of hagel. Daarnaast is de dakkapel supersterk, de constructie is houdbaar en kan tegen een stootje. Daarnaast is het makkelijker om bepaalde extra’s aan te brengen, zoals contactdozen, lampen, gordijnen of luxaflex. Tussen de balken is het namelijk makkelijker om alles te plaatsen. Ook het dicht timmeren van de zijkanten wordt een fluitje van een cent.

Dakkapel op maat laten maken

Voor de perfectionisten onder ons is er de optie om dakkapelen op maat te laten maken. Heb jij een mooi idee, dan zou dit wel eens waarheid kunnen worden. Wel moet je dan zorgen dat je goed aan de regels voldoet voor het plaatsen van een vergunningsvrije dakkapel. Voorbeelden van regels zijn: de zijkanten moeten wel ondoorzichtig zijn, en hij moet aan bepaalde afmetingen voldoen zoals maximaal 1,75 meter. Als je toch een vergunning wilt voor het bouwen van een speciale dakkapel zul je die bij de gemeente moeten aanvragen. Echter als je het echt graag wilt, is het mogelijk.

Categories: Blog