Het organiseren van een congres is niet zomaar iets. Daar komt nog best wel wat bij kijken. Wat denk je van het vinden van de perfecte congreslocatie? Je moet maar net mensen kennen die ervaringen hebben met diverse locaties. Want zo gaat het vaak: een congreslocatie vind je vaak door mond-tot-mond-reclame. Maar je kunt ook veel minder moeite doen voor het vinden van een congreslocatie: je schakelt OneMeeting.com in. De mensen van OneMeeting.com zijn namelijk professionals in het regelen van locaties voor allerlei verschillende doeleinden. Ze helpen jou de juiste keuzes te maken. Zo wordt, mede dankzij de juiste congreslocatie, jouw congres een groot succes.

Wat verwacht je van een congreslocatie?

Allereerst verwacht je dat de locatie representatief is. Het kan immers zomaar zijn dat je deelnemers van over de hele wereld verwacht. Deze mensen reizen er flink voor om aanwezig te zijn bij het door jou georganiseerde congres. Je wilt ze dan wel onderbrengen op een congreslocatie die de moeite waard is. Dan is het ook nog van belang hoeveel mensen je verwacht. Je wilt dat de mensen comfortabel kunnen zitten en alles kunnen zien. Dus dat ze niet half bij elkaar op schoot moeten. Ook een veel te grote zaal is niet fijn, dat gaat ten koste van de sfeer.

Welke voorzieningen wil je op een congreslocatie

Kijk, dat er schone toiletten zijn, dat spreekt voor zich. Maar is het belangrijk dat de congreslocatie goed bereikbaar is voor mensen met een beperking, dan moet je ook op andere dingen letten. Zijn hulphonden toegestaan en is het gemakkelijk parkeren voor mensen die wat slechter te been zijn? Je wilt ook niet dat mensen ver moeten reizen na een lange vliegreis. Dat lijken kleine vragen, maar ze kunnen van belang zijn. Ook wil je natuurlijk dat iedereen jou en de overige sprekers goed kan verstaan, de geluidsinstallatie moet dus goed werken en ook de beamer moet aangesloten kunnen worden op een laptop.

Een congreslocatie laten vinden, scheelt jou veel tijd

Wanneer jij bij de mensen van OneMeeting.com goed aangeeft wat je wilt en verwacht van een congreslocatie, dan gaan zij voor jou op zoek. Je kunt ook het boeken en de verdere afspraken aan deze organisatieprofessionals over laten. Zo kun jij je bezighouden met de inhoud van het congres en kun je de (niet onbelangrijke) randzaken uitbesteden. Zo wordt je congres ongetwijfeld een succes en heb je dus echt eer van je werk.

Categories: Blog